Cégtörténet

1994 óta végzi tevékenységeit a Thermo – Per – Coop  Kft.

A cég két fontos ipari  központú város Dunaújváros és Székesfehérvár között a 62 úton hozta létre telephelyét, közvetlenül Szabadegyháza szomszédságában Perkátán.

Perkátát jelzi nevünkben a PER rövidítés.

A THERMO jelképezi a hő-energiát, ami fontos nekünk és megrendelőinknek is.

Ezért is a jelmondatunk: „Óvjuk energiáját”

COOP pedig az együtt, az együttműködést fejezi ki.

Úgy gondoljuk, hogy együtt többre megyünk és többet érünk. Ezért a kihívásokat csak együtt tudjuk leküzdeni. A nevünkkel jelzett irányokat célokat 1994 óta képviseljük. Kifejez bennünket és azóta is meghatározza céljainkat, törekvéseinket és tetteinket.

Együtt, Önökért, elkötelezettek vagyunk a minőség, hosszú távú megoldás és a teljes körű szolgáltatás mellett. Óvjuk (az emberiség) értékeit és energiáját.

Fejér megye a többi megyék között a jobb helyzetben lévők közé tartozik. De ez nem mondható el minden kistelepülésről, melyek a Fejér megyében találhatók. A telephelyünk kiválasztásánál a jó szakemberek és a  munkaerő lehetőség is szerepet játszott. Szándékunk volt, hogy a helyi embereknek, hölgyeknek férfiaknak egyaránt, biztosítsunk munkalehetőséget.

Gépparkunkat folyamatosan bővítjük, melyben megférnek a hasznos régi gépek ( pl. présgépek, esztergapadok  stb.) és a modern lemezmegmunkáló gépek ( pl. plazmavágó, Zikni-gépek stb) is. Természetesen a pontos munkához egyedi gépekre is szükségünk van, melyek az adott anyagokhoz és munkafázisokhoz lettek egyedileg kialakítva.

A kezdeti tevékenységek a fémtömegcikkek gyártása és épületbádogos termékek gyártása és kereskedelme volt. A fémtömegcikk gyártás során a Dunaferr Radiátorokhoz gyártottunk különböző elemeket.

 Ezzel párhuzamosan a nyugat-Európai minőségben kezdtünk saját csatornarendszert kidolgozni „Thermo” néven. A magyar piac nem hosszútávon és nem a nyugat-Európai minőségben gondolkodik, hanem rövidtávon és hogy olcsó legyen. De összességében ez a drága.

Thermo ereszcsatorna rendszer egyes elemeit mai napig is gyártjuk. Ezen a területen hazai és külföldi piacra is gyártunk sima és burkolt csatornatartót a Rheinzink GmbH-nak. Európai piacon van igény arra, hogy a csatorna rendszerrel azonos lemezzel bevont csatornatartokat használjanak a kivitelezés során. Ezért a csatornatartókat minden lemez típussal beburkoljuk igény szerint. A burkolt csatornatartókat exportáljuk Ausztriába és Németországba is. Ezen kívül más egyedi kiegészítőket is gyártunk a Rheinzink-nek.

A műhelyünk és a gépparkunk alkalmas volt más jellegű lemezmegmunkálási feladatokra. A tapasztalataink és szakmai ismereteink is megvoltak, hogy cégünk a válság idején az egyre csökkenő lakásépítkezések miatt új irányba is elmozduljon, több lábon álljon. Ezért az előgyártó műhelyünket felkészítettük ipari-bádogos gyártásra. Szakembereink létszámát bővítettük. Ezért a Thermo - Per - Coop Kft vállal ipari- vegyi- és energetikai üzemekben tartályok csővezetékek ipari meleg- hideg-szigetelési munkáit, hangszigetelést és hozzá tartozó időjárás álló lemezburkolatok előgyártását és kivitelezését.  Munkáink során komplex feladatokat tudunk elvállalni, állványozástól, korrózióvédelem, hideg- meleg ipari hőszigetelés, lemezburkolatok előgyártásán keresztül a helyszíni szerelésig.

Jelenleg a két fő tevékenységünk az épület-bádogozás és az ipari-bádogozás 50-50% -ban oszlik meg.

A környezettudatos energiaóvó szemlélet rávilágított, hogy még sokat tudunk tenni energiáink megóvása érdekében. Ezért cégünk szerepe is folyamatosan nő, hogy megrendelőinkkel együtt szakszerű és gazdaságos megoldássokkal alacsony energiaszintű ipari üzemek épüljenek.